Fallskydd och utbildning

Vi har utrustning från de största tillverkarna av fallskydd och kringutrustning samt fallskyddsutbildningar för alla behov.
Se till att ni har rätt fallskyddsutrustning för det arbete ni ska utföra och att ni har rätt utbildning.
Vi utför även besiktning av fallskyddsutrustning och fasta system.
Se till att din personal har rätt kompetens för arbete på höjd. Vår avdelning Safe Access har många kurser som riktar sig till olika yrkeskategorier inom bland annat bygg och industri. Vi utbildar personal i fallskydd, torn och mast, samt räddning. Alla våra instruktörer utför dagligen arbeten på hög höjd och har lång och bred erfarenhet. Det kan inte bli tryggare än att utbildas av instruktörer med hög kompetens och certifiering.

Vilken utbildning ska ni ha? Grundregeln är att Arbetsgivaren ska se till att Arbetstagaren har rätt kompetens. Detta är inte alltid så enkelt. Vi hjälper er med en risk- och behovsanalys. Så kontakta oss så löser vi tillsammans ert utbildningsbehov.

Fallskydd Grund och Arbete i sluten miljö följer NSA:s riktlinjer.

Här en lista på våra utbildningar:

⚪ Fallskydd Grund, NSA (heldag ink räddning)
⚪ Fallskydd Basic (halvdag)
⚪ Räddning Pro (heldag)
⚪ Mastcertifikat 2 dagar (kräver godkänd läkarundersökning)
⚪ Mastcertifikat repetition 1 dag (kräver godkänd läkarundersökning)
⚪ Masträddning Pro 3 dagar (kräver godkänd läkarundersökning)
⚪ Kompetent Person
⚪ Arbete i sluten miljö, NSA
⚪ Företagsanpassade kurser

Arbete i sluten miljö

Arbetar du i slutet utrymme? Arbeta säkert! Att arbeta i brunnar, cisterner, tankar och bassänger ställer höga krav på säkerhet.
Denna utbildning vänder sig till alla som arbetar i slutna utrymmen. Vi lär ut metoder för att jobba på säkraste vis samt hur räddning skall ske om olyckan ändå är framme. Vi går även igenom olika typer av andningsskydd, arbete med tripoder, vinschar och räddningsblock i utbildningen.

Räddningskurser

Räddningskurserna är nästan alltid specialanpassade till din verksamhet. Det kan vara räddning från tak för att få ner en hängande person eller att få upp en person från en brunn, kassun eller tank. Här samarbetar vi med Harken och använder vinsch och tripods. Våra instruktörer har många års erfarenhet av proaktivt arbete i komplicerade miljöer som oljeplattformar, silodyk, militära uppdrag med mera.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med bland annat fallskydd, besiktningar och utrustning, är du välkommen att kontakta oss för mer information. Har du andra funderingar hjälper vi gärna till att svara på frågor.

Kontakta oss så berättar vi gärna mera om hur vi kan hjälpa er. Vi strävar efter långsiktiga samarbeten.
ADRESS
Altitude Access Scandinavia AB
Norra Stånggatan 36
582 73 Linköping